Szuper utazások

Mini Provence Dörgicsén

A kétoldali Provence-mánia nálam 2003-4 környékén kezdődött, és a 2007-es nyaralás idején érte el a csúcsát, ami életem egyik legjobb utazása volt, rengeteg élménnyel, gyönyörű tájakkal, és szuper jó útitársakkal. A rajongás persze azóta is tart, nincs olyan himbi-limbi romantikus, Provence-ban játszódó regény, amit ne olvastam volna, és bármikor szó nélkül visszamennék, szóval nagyon előkelő helyet foglal el a kis utazós szívemben Provence. 

Láttam már szép levendula-földeket itthon is, de még egyszer sem éreztem úgy, hogy olyan lenne mint az igazi. Ma viszont a dörgicsei Levendáriumban tényleg visszajött egy kicsit az az eredeti provence-i érzés. Rengeteg levendulabokor, kőházak, kőfalak, egy régi rom, egy pici Balaton a háttérben, egy pici domboldal a másik oldalon, és az égig érő fa.  

Most persze még nincs levendulavirágzás, de a tulipánokban ilyenkor is lehet gyönyörködni. Van egy pici kis üzlet rengeteg levendulás termékkel, és le is lehet ülni a mini kávézó teraszán, de mi most a nagy szélben nem üldögéltünk, csak sétáltunk egyet a parkban. Nem nagy egyébként maga a park, de tényleg szép és hangulatos, szóval egy utat mindenképpen megér. Ne lepődjetek majd meg, van belépődíj is, nekünk hármunknak most 1300 Ft volt összesen, főszezonban valamivel drágább lesz.


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Gyere és kövess a Facebook oldalamon is, jó lesz!!:)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!