Szuper utazások

Mini Provence Dörgicsén

A kétoldali Provence-mánia nálam 2003-4 környékén kezdődött, és a 2007-es nyaralás idején érte el a csúcsát, ami életem egyik legjobb utazása volt, rengeteg élménnyel, gyönyörű tájakkal, és szuper jó útitársakkal. A rajongás persze azóta is tart, nincs olyan himbi-limbi romantikus, Provence-ban játszódó regény, amit ne olvastam volna, és bármikor szó nélkül visszamennék, szóval nagyon előkelő helyet foglal el a kis utazós szívemben Provence. 

Láttam már szép levendula-földeket itthon is, de még egyszer sem éreztem úgy, hogy olyan lenne mint az igazi. Ma viszont a dörgicsei Levendáriumban tényleg visszajött egy kicsit az az eredeti provence-i érzés. Rengeteg levendulabokor, kőházak, kőfalak, egy régi rom, egy pici Balaton a háttérben, egy pici domboldal a másik oldalon, és az égig érő fa.  

Most persze még nincs levendulavirágzás, de a tulipánokban ilyenkor is lehet gyönyörködni. Van egy pici kis üzlet rengeteg levendulás termékkel, és le is lehet ülni a mini kávézó teraszán, de mi most a nagy szélben nem üldögéltünk, csak sétáltunk egyet a parkban. Nem nagy egyébként maga a park, de tényleg szép és hangulatos, szóval egy utat mindenképpen megér. Ne lepődjetek majd meg, van belépődíj is, nekünk hármunknak most 1300 Ft volt összesen, főszezonban valamivel drágább lesz.


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!