Szuper utazások

Karácsonyi ajándéktippek utazóknak

Mit adjunk ajándékba valakinek, aki legszívesebben mindig csak utazna? Nem is olyan bonyolult: 

  1. Repülőjegyet:) Ha tudod, hogy hova szeretne eljutni, és még azt is tudod, mikor ér rá, akkor nyugodtan. Ha együtt mentek, akkor pláne, de ha egyedül utazik, akkor is. Én volt, hogy egy londoni utat kaptam egy Coldplay koncertjeggyel felturbózva, máskor egy római repülőjegyet kaptam ajándékba, ami az egyik legemlékezetesebb utazás (és ajándék) volt felnőtt életemben. Főleg, hogy lánykérés is lett belőle… De anélkül is az lett volna:) Szóval a repülőjegy konkrét helyre is nagyon jó ajándék, de ha ez túl kockázatos, akkor még mindig ott van a voucher lehetősége. Lehet ugyanis repjegy-vouchert venni (bizonyos) légitársaságoknál, amit aztán úgy használ fel az utas, ahogy akar. Jobb, mint ha pénzt tennél borítékba, és ráírnád, hogy “csak utazásra”:) Mi az esküvőnkre is kaptunk ilyet, szuper kis stockholmi utazásra váltottuk be. 

    terkep6-600x412

  2. Fényképező helyett egy szuper telefont! Hosszú évek fényképezőcipeléses utazásai után egyszerűen szavakba sem tudom önteni, hogy milyen nagy könnyebbség egy szál telefonnal utazgatni. Nem húzza le a vállam, nem kell objektívet cserélgetni, nincs semmi bonyodalom, csak zsebből előkapom és már meg is vagyunk. Számomra ez a legnagyobb adománya az okostelefonoknak, fantasztikus, hogy mennyire leegyszerűsíti a fotózást. Én a Honor telefonokra esküszöm, és ezt bárkinek nagyon, de nagyon jó szívvel ajánlom. A Honor 6+ is eszméletlen jó volt, most egy Honor 8-assal ismerkedünk, és tényleg csak szuperlativuszokban tudok beszélni róla. Még a legegyszerűbb fotók is gyönyörűek, de ha még a beállításokkal is tudsz bíbelődni, akkor egészen kiváló képeket lehet vele készíteni. Van rajta elöl egy kamera, hátul kettő, és nemhogy fotózás előtt, de még utána is tudsz fókuszt és mélységélességet változtatni, ami számomra már majdhogynem az “űrkütyü” kategória:) Szuper jól bírja az aksija is, és rengeteg a hely rajta. Már a Honor 6+-t is imádtam ezért. Nem tudtam annyit fotózni egy utazás alatt, hogy tele legyen. Pedig ha valaki, én aztán rengeteget fotózok. De simán elfér, a rengeteg kis videóval együtt. Utazásmániásoknak tökéletes ajándék.

    honor_v8_2

  3. Utazós kütyüket, eszközöket: Hátizsákot, bőröndöt, nyakpárnát a repülőre, túraszettet, iránytűt, térképkollekció – bármit, ami jól jöhet. De persze érdemes kreatív megoldásokban gondolkodni. Én például biztos, hogy valami jópofa kis feladatot is elrejtenék a bőröndben, vagy megtölteném a hátizsákot útinasival is – de a lényeg persze nem ez, hanem hogy praktikus legyen az eszköz. Hosszú autós utazás esetén akár úti játékokban is lehet gondolkodni, de a fejlámpa, az úti töltő, vagy a konnektorátalakító is hasznos lehet.
    nyakparna
  4. Úti naplók, jópofa térképek, utazós könyvek. Gyönyörű bőrkötéses útinaplókat is lehet kapni – én már évek óta a Bomo Art úti naplócskáját használom, tökéletesen megfelel a célra. Szerintem szuper ajándék a kaparós térkép is. Ez egy nagy világtérkép (bár talán van Európa specifikus is), és mint egy kaparós sorsjegyről, úgy lehet lekaparni a felső réteget azokról a helyekről, ahol már jártál. Ez főleg azoknak jó, akik “gyűjtik az országokat” – vagy legalábbis azoknál lesz látványos. Mert lehet, hogy te már körbejártad 5x Franciaországot, és Londont jobban ismered, mint a tenyeredet, de eszed ágában sincs Amerikába, Ázsiába, Afrikába utazni – akkor sok változás nem lesz a kaparós térképeden:) 

terkep-kaparos

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!