Szuper utazások

Utazás gyerek(ek)kel

Imádok utazni, de nem vagyok az a típus, aki 0 évesen hátára vette a kicsit, és meg sem állt Ausztráliáig. Meg sem fordult a fejemben kb. 1 éves kora előtt, hogy hosszabb útra induljunk, de azután azért szépen lassan visszakúszott a gondolatainkba a lehetőség, hogy esetleg újra útra keljünk. Autóval egészen Bécsig merészkedtünk 15 hónapos korában, azt gond nélkül teljesítettük is, az első repülős utat pedig 1,5 éves korában vállaltuk be. Dél-Olaszországba utaztunk, ha jól emlékszem kb. 1,5 órás volt a repülőút, és bár elég jól felkészültünk a repülésre, azért eléggé megizzasztott minket:) Nem volt olyan hiszti, ami bárkit zavart volna, sőt, egyáltalán nem volt hiszti, de azért akkor még nagyon le kellett kötni a figyelmét, és izgága is volt, így a végén már vártuk, hogy végre leszálljunk és “kiszabaduljunk”, de kb. ennyi volt, az utazás alatt az égvilágon semmi gond nem volt.

dsc_5845

Már akkor kiderült, hogy Brúnó szuperjó útitárs, kis virgácsaival hosszú kilométereket végigsétált, beszélni még nem beszélt, de láthatóan nagyon élvezte az egészet, és bár a korábbi tempónkhoz képest mi is nyilván teljesen más típusú utazásként éltük meg ezt, végül kifejezetten elégedettek voltunk, mert szinte mindent meg tudtunk nézni, amit szerettünk volna. Az pedig, hogy sok-sok érdekességet és újdonságot megmutathattunk neki, az nagyon nagy élmény volt. Akkor látott először tengert, csatangolt a tengerparton, gyönyörű kikötőkben és különleges kis falvakban jártunk, ahol mindenki más nyelven beszélt – szuper volt az egész, és tényleg abszolút jól sült el, ami újabb utazásokhoz is kedvet csinált. 

dsc_7678

Akkor persze már voltak olyan ismerőseink, akik mondták, hogy “igen, most menjetek, amíg még kicsi, mert ha nagyobb lesz, már nem biztos, hogy pont oda szeretne ő is menni”. És valóban, akkor még “sodródott” velünk, de azért most, 4,5 évesen is már mások az igényei, mint akkor, nem biztos, hogy ma is ugyanolyan lelkesen csatangolna a macskaköves olasz kis falvak utcáin. Nincs ezzel semmi gond, így van rendjén, csak meg kell találni azt a felállást, amiben mindenki jól érzi magát. A szülők is, és a gyerek(ek) is.  Az utóbbi időben egészen belejöttünk a gyerekbarát programok felkutatásába, ezért úgy gondoltam, hogy megosztom a tapasztalatainkat, és ezzel a poszttal elindítom a gyerekrovatot. Gyerekbarát kirándulóhelyek, szállások, programok lesznek itt, magyarországi és külföldi tapasztalatok egyaránt. Küldjetek Ti is nyugodtan tippeket, remélem, sikerül sok szuper programot és célpontot összeszednünk. Éljenek a gyerekek!!!

img_20160827_185440

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!