Szuper utazások

Szuper utazások – szuper szállások: Hotel Amade Chateau, Csallóköz

Győrtől kb. fél órára, a szlovák-magyar határhoz nagyon közel van Várkony, ahol a Hotel Amade Chateau nevű szállodában jártam a héten, és hát tényleg olyan, amilyen a képeken: romantikus boutique hotel a javából. Boutique hotel, vagyis “egyedi stílusú, a vendégek igényeire kiemelt figyelmet fordító jól megközelíthető hotel”, ami itt egy régi kastélyban lett kialakítva rokokó stílusban. Színes bútorok, szuper elegáns, a francia kastélyokat idéző étterem és (szerintem a szálloda legszebb része a ) cukrászda, szivarszoba, filmnéző terem, és egy szép kínai szalon is van a főépületben, és mellette egy másik épületben a wellness részleg.

Szauna, medence, gyerekmedence, baldachinos pihenőhelyek, nyárra egy klassz kinti medence, masszázs, és egy egészen különleges török fürdő. Elegáns minden ízében, érdekes múltbeli történetekkel: érdemes jelentkezni egy történelmi túrára, ami egy séta a szállodában a concierge vezetésével, aki rengeteget mesél a szálloda múltjáról, történelméről (magyarul!), tényleg nagyon ajánlom, mi egyből ezzel kezdtük a programot, és nagyon jó volt, hogy azonnal egy kis időutazással kezdtünk, egész más volt a háttértörténetek ismeretében ott lenni, és sok lakberendezési és dekorációs megoldás is új értelmet nyert a történetek alapján. 

1080

A wellness fantasztikus, most ugyan a hatalmas parkra néző medencéhez már hideg volt, azért a benti medencéből és pezsgőfürdőből is gyönyörű kilátás volt, és hát bevallom őszintén, hogy nagyon is el tudtam volna képzelni, hogy ott heverésszek egy jó könyvvel a baldachinos pihenőhelyeken naphosszat….Első osztályú minden szolgáltatás, a masszázs nemhogy jó volt, de még érdekes is, a Mauritiusról Szlovákiába költöző masszőrrel nagyon jót beszélgettünk (angolul), és bár a török fürdőt nem próbáltuk ki, látványra és a leírtak alapján az is nagyon klassz lehet.

A személyzet nagyon-nagyon kedves, szinte mindenki tökéletesen beszél magyarul, mindenben segítenek és szerintem nincs olyan dolog, probléma, ötlet, amit ne oldanának meg. Lehet biciklizni a környéken, a közelben van egy szép sétaútvonal, és hát akkor a lényegről még nem is beszéltünk, az ételekről!!:) Remek étterme van a szállodának, szezonális, regionális alapanyagokra épül a menü, a slow food filozófia jegyében. A közeli hatalmas gyümölcsösben termelik meg a gyümölcsöket, helyi vadászoktól szerzik be a vadakat, házilag készül a lekvártól az almaléig minden, a nagyon kedves és barátságos executive séf, Bindics Imre és stábja (akik egyébként a dunaszerdahelyi Villa Rosa étterem konyhájában is isteni finom fogásokat készítenek) igyekszik mindent saját kezűleg elkészíteni. Marhapofa, mangalica és aranypecsenye szinte mindig van az étlapon, tradicionális, helyi receptekkel dolgoznak a szezonalitás jegyében. Ahogy az ételeket, úgy az egész szállodát is átjárja a csallóközi tradíciók tisztelete, szeretete. Jókat lehet kirándulni, vadászni, vízitúrázni a csallóközi Duna-ágakon, és hát tényleg mindent megoldanak, nem hiszem, hogy ismerik a lehetetlen fogalmát:)

Hotel Amade Chateau, cím: Dvojrad 333, 930 25 Vrakúň (Várkony), Szlovákia

Tesztelve: 2016. október

 

amade-hotel-spa-csillagos

hamam

outdoor_pool1

szoba1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!