Szuper utazások

Retró kedvenc: itt játszódott a Klinika

Emlékeztek még a Klinikára? Naná, ugye? Nehéz is lenne elfelejteni, Brinkmann doktor, Christa nővér, Hildegard főnővér, Udo, Elke és Mischa történetét hétről hétre követtük a 80-as évek végén, 90-es évek elején a TV-ben. A főcímzenét messziről felismertük/felismerjük még ma is, és valószínűleg 100 közül is felismernénk a Klinika gyönyörű épületét, vagy igazi profik akár még Brinkmann professzorék házát is. 

 

A sorozat rajongói fel is kereshetik ezeket a helyszíneket, mert -bár a belső jeleneteket stúdióban rögzítették – a külső jeleneteket tényleg a filmben látható helyszíneken vették fel. A baden-württembergi Glottertal területén forgatták a sorozatot, a klinika maga Glottertal közelében van, a professzor háza pedig a Fekete-erdei Grafenhausenben található.

klinika 0303

A Klinika épületében a valóságban is egy klinika működött és működik ma is, és bár a forgatás óta új szárnyat építettek hozzá, az eredeti épület ma is megvan – érdemes felkeresni, gyönyörű az egész vidék. Brinkmann professzorék háza is felkereshető, Hüsli Museum a neve, Helene Siegfried énekesnő háza volt a 20. század elején. Ha Freiburg környékén jártok, vagy a Fekete-erdő felfedezésére készültök, akkor érdemes beiktatni egy kis kitérőt, nosztalgiatúrának is tökéletes lesz, ha felkeresitek ezeket a helyszíneket.

klinika 0404

klinika 05

 

Fotók forrása: Wikipedia

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mária Tóth says:

    Nagyon szerettem nézni annak idején. Néha még most megnézem.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!