Szuper utazások

A legjobb vonat a világon: a csokivonat

A bennem élő Gombóc Artúr hatalmasat sóhajtott, amikor tegnap olvastam egy cikket a svájci csokivonatról. Igen-igen, jól olvastad: csokivonatról!!! Hát van ennél jobb ötlet? Persze evidens, hogy Svájcban, a csokik és csodaszép vonatos kirándulások országában csokivonat is van, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy a vonat Tobleroneból készült, és menet közben elmajszolhatjuk magunk alól a vonatot – bár egyébként az sem lenne rossz ötlet:) Arról van szó, hogy van egy vonat, amivel eljuthatunk Svájc egyik híres csokoládéüzeméhez. 

csokivonat 1

Montreux-ből indul a vonat, ami egy szép kisváros a Genfi-tó partján, és Gruyere érintésével jut el Broc-ba, ahol a Cailler csokigyárban található múzeumot lehet megnézni. Bár konkrétan a vonattal nem utaztam, de azt tanúsíthatom, hogy mindhárom hely megéri a kirándulást: Montreux egy klassz tóparti város, ami – ha nincs tömeg – kifejezetten hangulatos, Gruyere az egyik legszebb, ha nem A legszebb svájci kisváros, ahol jártam, Broc meg Broc – a csokigyáros város, és ennél nem is kell több:) 

A vonat gyönyörű útvonalon halad, Gruyere környéke tényleg olyan, ahogy az idilli svájci terepet elképzeled: szép zöld dombok, (majdhogynem lila) tehenek a domboldalakon, gyönyörű házak, szóval már csak ezért megéri egyszer elmenni arra, ha épp Svájcban jártok. Gruyere csodaszép – majd írok is még róla – és ha nem lenne elég a gyönyörű belváros, akkor ott van még a sajtgyár is, azt is meg lehet nézni. Majd pedig jön Broc a csokigyárral, amit csokirajongóknak érdemes megnézni, bár ha őszinte akarok lenni, mi kicsit többet vártunk tőle, de ez nyilván szubjektív, lehet, hogy nektek meg maga lesz a csokikánaán:) A vonatút miatt mindenképpen “kipróbálós”, és ha még csurran-cseppen egy kis csoki is a csokivonaton, akkor azzal, plusz a Montreux-Gruyere-Broc hármassal már teljesen jó kis program.

 

csokivonat 2

train

csokivonat4

DSC03808

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Natália Balogh says:

    Jajj, ez nagyon jó! Pedig milyen menő is lenne, ha valóban csokiból készülne! 🙂 Felfalnám az egészet! 😀 Szívesen utaznék rajta, már csak a végállomás, a csokigyár miatt is! 😀 Olvastam egy cikket, miszerint Japánban láthattalan vonatot építenek. http://tudomanyplaza.hu/lathatatlan-vonat/ Ha a cskigyárban túl sokat ennék, felülnék erre a vonatra, hogy láthatatlan legyek és senki se lássa a csokitól megnőtt hasam. 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!